ADV examen
Heb jij je AVB examen en je theorie examen binnen? Mooi! Dan kan je verder met het AVD examen. Het resultaat van je theorie examen is 1,5 jaar geldig en het resultaat van je AVB praktijkexamen is 1 jaar geldig. Zorg er voor dat je dus op tijd aan je AVD examen begint zodat de geldigheid van de voorgaande examens niet verloopt.

Wat kan je verwachten tijdens een AVD examen?
De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto achter je aan. Ik zit naast de examinator en geef jou instructies zoals je van mij gewend bent tijdens de rijlessen. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op:

  • kijkgedrag
  • plaats op de weg
  • toepassen van verkeersregels
  • beheersing van de motor in het verkeer

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Ben je geslaagd? 
Fijn! Jij kan je motorrijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente waarin je woont. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van je rijbewijs.

Ben je gezakt?
Tijdens het gesprek met examinator hoor je waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. Aan de hand hier van gaan we samen lessen plannen en jou op deze punten vaardiger maken. Samen bekijken we wanneer je er aan toe bent om een herexamen te plannen. Het herexamen verloopt op dezelfde manier als het eerste examen.  Als je binnen vijf (5) jaar vier (4) keer of vaker bent gezakt voor je rijexamen gaat het anders. Je krijgt dan elk volgende examen een speciaal examen. Klik hier om daar meer over te lezen.